maandag 23 december 2013

SPIJS EN DRANK - Rocky Mountain (of eerder: popcornvulkaan!)

Vrij naar het recept van Jamie Oliver, hier in Allerhande. 
Ideaal om de restjes na Sinterklaas op te ruimen of een teveel aan mandarijnen weg te werken.


* Nodig:
- een handvol maiskorreltjes
- 450 gr chocolade
- 500 gr aan koekjes, marshmallows, noten, gedroogde vruchten, ...
(ik nam mokskes, marshmallows, gesuikerde pindanoten, schuimpjes en een handvol rozijntjes)
- 250 ml honing
- citroensap (ik nam ongeveer 3 eetlepels)


* How to:

1. Popcorn poffen in de pan.
2. Nadat de popcorn gepoft is de ongepofte korreltjes verwijderen.
3. Op een heel laag vuurtje de 500gr aan lekkernijen samen bij de popcorn gooien & overgieten met de honing & het citroensap.
4. Alles goed omroeren tot alles goed aan elkaar kleeft.
3. Chocolade au bain-marie smelten.
4. Het eerder gemaakte mengsel onder de chocolade scheppen.
5. Een kom, bakvorm, eender wat - (ik nam deze tulbandvorm)- die je bedekt met bakpapier. Hier giet je het mengsel in.
6. Een nachtje laten rusten in de koelkast.
7. Even op kamertemperatuur laten komen vooraleer je het uit zijn vorm haalt.
8. Wat poedersuiker er op omdat de kinderen te ongeduldig zijn zodat glazuur maken niet meer toegelaten was.

Et voila:



* Kostprijs:
4,50 EUR voor het hele bordje.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen