zaterdag 28 juni 2014

Einde schooljaar!

Ergens eind mei begonnen we met enkele ouders te broeden op een gezamelijk afscheidscadeau voor de juf die onze kinderen een jaar lang ondersteunde. We gingen uit van het principe dat 3 flessen wijn, 2 beste juf van de wereld-bekers, 7 bloemstukjes & 3 dozen pralines op de laatste schooldag zo cliché (maar daarom niet slechter, natuurlijk) waren. We besloten het een beetje creatiever aan te pakken. Na heel veel mails & schoolpoortgesprekken kwamen we tot een idee waar we ons allen in konden vinden.

De kinderen gingen na schooltijd samen bloemen knutselen bij de creatieve ouders van een klasgenootje, anderen bedachten het idee. Een mama bakte chocoladerotsjes & de rest haalde mandvulling of zorgden voor de coördinatie van dit alles.

Omdat het klasthema 'Roodkapje' was, bevatte alles een subtiele knipoog naar dit thema. In de mand van Roodkapje zaten bijvoorbeeld postkaartjes over haar, vingerpopjes, een lotto-spel, artisanale vruchtenlimonades & een tas met de print van Roodkapje. Naast de mand stonden de heerlijk geurende chocoladerotsjes.

Om uiteindelijk tot al dit moois/lekkers te komen, werden er 20 envelopjes met opdrachten klaargemaakt. Ieder kind kreeg een envelopje. Elke opdracht moest door de hele klas samen worden vervuld ergens op school. Pas nadat de 20 opdrachten achter de rug waren, werd 'de schat' gevonden in het rode tuinhuisje op de speelplaats, dat voor de gelegenheid tot 'het huis van Roodkapje' werd gedoopt.

Na afloop gingen we naar de Foubert met een klasgenootje van Phéline. Ook kleutertjes mogen de afloop van een vruchtvol schooljaar vieren met een pannenkoek & crème-glace. 't Zal nog niet zijn...


Special thanks aan alle creatievelingen in ons oudergezelschap, alle organisatorische talenten, de keukenprins(ess)en & de babbelgatten aan de schoolpoort.

It has been a great year! Tot volgend jaar!


***
Support your local heroes: 
Roodkapjestas & vingerpopjes: het MoNUment, Regentiestraat, Sint-Niklaas
Kinderboeken: 't Oneindige Verhaal, Stationstraat Sint-Niklaas
Vruchtenlimonades: Soete Huys, Grote Baan, Beveren
Posters van Waar is Wally?: De Wase Boekhandel, Grote Markt, Sint-Niklaas
Bloemen: geknutseld door de geweldigste kindjes uit de 2de kleuterklas van De Fontein, zonder twijfel de beste school ooit
Geen opmerkingen:

Een reactie posten