dinsdag 22 oktober 2013

Wat is uw excuus? - mijn advies aan alle moeders!

http://www.mariakang.com/


Mijn excuus is dat ik liever 3 grote borden spaghetti met extra kaas eet op dat uurtje, dat terzijde.

Tegenwoordig krijgen moeders tot een jaar na de geboorte tijd om er terug 'goed' uit te zien. Na dat jaar zijn wallen, bad hair days of zelfs een dag in joggingbroek rondhuppelen opnieuw ten strengste verboden. Laat staan dat we onszelf in die conditie nog durven voortbewegen naar de buurtwinkel om snel een fles azijn te gaan halen. Op dat jaar hebben we immers de tijd gekregen om te wennen aan ons nieuwe leven en dit volledig te organiseren en in kaart te brengen. We hebben de kans gehad om onszelf een lidmaatschap cadeau te doen van een sportvereniging, liefst met dieetadvies en dan nog graag direct nadat de gynaecoloog op het eerste postnatale consult zei dat sporten terug oké was.

Wat men meestal vergeet is dat vrouwen nog steeds verwacht worden om in dat klassieke rollenpatroon te functioneren. Wij, jawel, ook vrouwen, zijn hieraan zo verknocht dat we in alles moeten uitblinken. Er moeten elke dag versgebakken koekjes in de oven staan, zelfgebreide mutsen op het hoofd gezet worden, groenten uit onze tuin geoogst worden en bovendien moeten we een huishouden draaiende houden én eten op tafel brengen én uit gaan werken (niet te vergissen met work-out) én er nadien nog eens als een bombshell uitzien waardoor vader iedere dag zijn ego gestreeld kan krijgen wanneer een soortgenoot hem toevertrouwt dat zijn vrouw een MILF is. Vrij kort door de bocht allemaal maar dit is waar het op neerkomt. Het valt dan ook te begrijpen waarom het bombshell-gedeelte effectief op de laatste plaats belandt.

Ook niet iedere vrouw heeft geld om hun kroost elke dag bij een (te betalen!) babysit achter te laten om, met het sprankeltje energie dat nog rest, zich te laten meeslepen op de pompende beats in een fitnesszaal. Er zijn ook mensen die niet kunnen rekenen op familie of hun wederhelft, die liever de hele dag achter een gameconsole zit in plaats van op hun bloedjes van kinderen te letten.

Er zijn dus vele 'excuses' die op bovenstaande vraag kunnen geformuleerd worden.

In ieder van ons, zelfs in mij, schuilt een slanke godin die liever met het perfecte haar op straat rond zou dartelen in een strakke jumpsuit. Maar laat het alsjeblieft geen obsessie worden. Zoek niet elke dag in de spiegel naar postnataal 'babyvet' omdat bovenstaande vrouwen je met een tandpastasmile vertellen dat ze na 3 kinderen er semi-perfect uitzien. Zoek naar je kwaliteiten en neem deze voor ogen. Mevrouw Kang mag dan wel een wasbordje hebben maar het kan goed zijn dat ze er niet eens in slaagt een ei te bakken, geen tijd heeft voor haar gezin of dat ze niet dezelfde zangkwaliteiten bezit als jou. Voel jezelf niet schuldig omdat je cake at als ontbijt of omdat je niet binnen het jaar opnieuw in je oude kledingmaat geraakt.

Things take time so be patient.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten