woensdag 6 november 2013

Ceci n'est pas une photographie floue

Onder het mom 'doet uw kind de wereld eens vastleggen op haar manier', werd er voor de laatste verjaardag een fototoestel, de V-tech Kidizoom Touch, gekocht. De wereld volgens Phéline werd sinds gisteren wel zeer beeldend uitgedrukt. Zie hieronder voor een greep uit de +85 foto's die ze de voorbije twee dagen trok.


Het was opvallend om te zien hoeveel oog ze had voor details. Er werden geen overzichten van de verschillende huiskamers vastgelegd, maar er werd steeds gefocust op één bepaald gegeven. Zoals Duploblokjes, de fopspeen van haar zus, stipjes op de vacht van haar pluche hond of ... zichzelf.

De foto's waarop ze stond waren niet enkel wazige foto's met haar gezicht (of toch een deel hiervan) op, maar vooral van haar kleding. Broekspijpen, mouwen, knoopsgaten, ... Alles werd in stukken & brokken gefotografeerd maar nooit in zijn totaliteit. Natuurlijk heeft dat te maken met kinderlijke onkunde, al heeft het toch wel iets plezants.

En hieronder, een vogelperspectief dat ik u niet wou onthouden. Vrij wazig, maar ergens toch wel geweldig om te zien dat ze al even afstand begint te nemen van haar close-ups en ontdekt hoe je dingen, ook jezelf, in een ander perspectief kan weergeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten