vrijdag 18 april 2014

Goede Vrijdag.

Ik vraag mij eigenlijk al heel mijn leven af waarom deze vrijdag nu precies de naam Goede Vrijdag kreeg. Offer, verlossing, wat ge ook opnoemt, het lijkt mij niet echt eerbiedig om een herdenking van iemands kruisiging 'Goede Vrijdag' te noemen. Maar bon, ik nam mij voor om er meer een 'count your blessings'-dag van te maken & even een balansje van vandaag te maken.

Wat mijn dag minder goed maakte dan hij wel degelijk was:

* regen en veel wind 's ochtends. 
* PMS . :(
* nog vliegensvlug een broodje gaan halen & daardoor de trein missen. De volgende trein, een half uur later, zag ik met 12 minuten vertraging aankomen.
* wisselgeld ontvangen van een kassierster met 3 kg viezigheid onder haar gelnagels. Jakkes. Ik ben er nog altijd niet goed van. Er bestaat toch echt zoiets als basishygiëne, of denkt niet iedereen van onze bevolking er zo over?
* dit lezen. That's it. Ik eet vanaf nu ook geen zalm meer. Of tonijn of scampi's.

Wat mijn dag supercalifragilisticexpialidocious maakte:

* na regen komt zonneschijn. Ontzettend veel zonneschijn. 
* ik zat vandaag amper een uurtje achter mijn computerscherm op het werk. Voor de rest: netjes papieren/dossiers sorteren/wegklasseren in het zonnetje. Vandaag besliste ik dat op dagen zoals deze klasseren mijn nieuwe favoriete bezigheid op het werk wordt. Maar dan enkel als ik op het bureau mag vertoeven waar zich de meeste ramen bevinden, uiteraard.
* een uurtje nietsdoen bij de schoonheidsspecialiste. Ingekorte nageltjes, gelukkig zonder vieze zwarte randen & mooi gekleurd in mintgroen. MINTGROEN! Ik ben verliefd.
* een lange douche nemen en er lekker geurend uitkomen. 
* nieuwe stopcontacten! Voorheen had ik enorm ouderwetse grauwgrijze schakelaars & stopcontacten maar die werden vervangen door frisse witte exemplaren. Juij!
* vers Engelstalig leesvoer in mijn brievenbus. Met zachte bladeren, hoera! Thanks, Bol.com.

En van dat vers leesvoer ga ik nu genieten, terwijl ik met mijn neus de kokosgeur van crèmekes en geurkaarsen opsnuif. Aaah, the good life.

Geniet van het verlengde weekend!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten