zondag 28 september 2014

INSTAWEEK - Of hoe onze hele week in het teken van eten stond.


De week in beeld.
Ook steevast te volgen via ons Instagram-account.

♥♥♥Ik deed aan restjeskoken op zondag, geïnspireerd door het recept van Thomas Siffer op Tales from the crib.
Het was simpel maar ontzettend lekker. Zelfs de kinderen hebben heel hun bord opgegeten, desondanks wat gezeur in het begin. Phé vond het bijvoorbeeld zeer vreemd dat we iets aten waar 'boterhammen onder waren gedaan'. 
 Later die dag bakte ik ook een vlaai terwijl de kinderen een kamp bouwden. We bleven de hele dag thuis, knus gehuld in onze pyjama's. Soms zijn die doelloze zondagen de meeste gelukzalige dagen. Geen verplichtingen, geen uur voor de spiegel staan, maar enkel een verse, lekker geurende pyjama, een televisietoestel & comfort food binnen handbereik.Ik ontdekte Alpro Cremoso Apfelstrudel wanneer ik ziek was. Het smaakte in ieder geval hemels lekker. De redding in nood voor iemand die alle andere yoghurtjes enkel binnenkrijgt wanneer ze er tientallen lepels suiker doorroert. Op Instagram zei iemand dat het nog lekkerder was wanneer je het eet met muesli eronder. Het proberen waard!
Avondeten voor één persoon in de vorm van Aiki Supernoodles. Af en toe een luiwijvenmoment heeft nog niemand pijn gedaan, nietwaar? De schattige babychopsticks kreeg ik van een Chinese vriend die deze bijhad toen we voor het eerst sushi gingen eten.Ons favoriete stukje Sint-Niklaas situeert zich op de terreinen waar de Clementwijk zich zal uitbreiden. We hebben er een traditie van gemaakt om op mooie dagen er het middageten of vieruurtje te gaan nuttigen. Phé & Fiore vullen de rest van de tijd met het plukken van wilde bloemen of het verkennen van het terrein & zijn insecten. Spijtig dat men dit stukje snel ook weer zal volbouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten