dinsdag 10 februari 2015

CenterParcs Kempervennen

Ergens rond de eindejaarsperiode kreeg ik het idee om de 2 jongste kinderen geen cadeautjes te geven. Ze hadden immers bergen speelgoed, uitpuilende kleerkasten en ze zijn nog te jong om te snappen wat 'een centje voor op de spaarrekening' wil zeggen. Of toch om daar enthousiasme voor op te brengen eerder. Ik trok dus naar een reisbureau om een weekendje CenterParcs te boeken. Het budget werd vooropgesteld door het bedrag aan cadeautjes die we aan de 2 oudste kinderen zouden geven. Of hoe het in een nieuw samengesteld gezin soms jongleren is om elk kind met dezelfde gelijkheid te behandelen.

Ons budget leidde ons naar een weekendje De Kempervennen in Nederland, waar we een comfort cottage boekten voor 4 personen. Het verblijf bedroeg een weekend, wat in CenterParcs termen van vrijdag 15u tot maandag 10u is. De rit Beveren - Bergeijk duurde amper een uurtje, iets wat absoluut een pluspunt was. We besloten op zondag om vanuit De Kempervennen nog naar de Efteling te rijden, wat maar op een afstand van een 50tal kilometer verder ligt. Door de korting van de Gezinsbond konden we onze tickets net iets goedkoper bekomen dan normaal gezien het geval was.


Gemakkelijke kleding, een fleecedekentje en tv-schermpjes zijn de ideale combinatie om uw kinderen rustig op de achterbank te houden. Indommelen zat er helaas niet in.


* De cottage (comfort cottage, 6 personen):

The horror. Buiten een nieuwe sofa, wanddecoratie en een flatscreen zijn deze nog steeds hetzelfde geleden als ruim 15 jaar geleden. Oud is niet perse slecht, maar in dit geval ontziet de tand der tijd geen cottage. Ze waren eveneens ontzettend klein (door een fout in de boeking hadden we dan nog een 'ruimere' 6-persoonscottage gekregen) en enorm smerig. In alle hoeken vonden we houtschilfers, spinnenwebben en dergelijke. Mijn smetvrees tierde welig bij de plakkerige vloer, het bad waar duidelijk nog haren in lagen van de vorige bewoners en het roest dat aan elke ijzeren badstang/kraan te zien was. Om dan nog maar te zwijgen over de dikke kalklaag in het toilet en de stank die daar blijvend hing. Hygiëne dient naar mijn mening toch prioritair te zijn, ook bij maar een comfort cottage. Naar mijn gevoel waren deze cottages in prijs op zijn minst 150 EUR minder waard dan wat we hiervoor betaalden. Dikke duim naar beneden, unfortunately.


Edoch het negatieve: thank God voor dat haardvuurke.


* Het park:

Het park is in tegenstelling tot het voorgaande ontzettend verzorgd. De mogelijkheden om te sporten of animatie mee te maken, zijn in De Kempervennen eindeloos. Helaas hebben we van deze activiteiten/animatie amper gebruik gemaakt gezien we vooral tijd hebben besteed aan wandelen en tot rust komen. Een lijst van alle activiteiten vind je hier.


Phéline legt uit hoe lang die grootste vis nu alweer was.

Pluspunten pakt Centerparcs sowieso met zijn typische junglestijl, waar vijvertjes met schildpadden en exotische vogels doorheen de Market Dome lopen. Mijn kinderen waren er alvast dol op.

We brachten ook een groot deel van onze tijd door in de Market Dome waar we onze maaltijden nuttigden. We vonden het bijzonder duur om een hapje te eten of iets te drinken in vergelijking met het anders zo goedkope Nederland. Iedere dag probeerden we een nieuw restaurantje uit in de Market Dome en dat wierp zijn vruchten af.

Waar we de eerste dag flets overpriced eten hadden gekregen in het Grand Café, aten we bij the Grill ontzettend lekker eten. Om de vingers van af te likken, zonder zever. Dat de kinderen een kleurplaat met potloden kregen, de serveersters regelmatig liedjes zongen (een soort van Coyote Ugly maar dan in de kindvriendelijke versie ;-)) en alles in een zeer rustige, gemoedelijke sfeer verliep, deed er enkel nog meer goed aan.

Basic doch zooooo lekker!
The Grill serveerde gegrilde kabeljauw met gewokte groentjes en tomatensalsa. Wat verder op tafel ziet ge nog een restje liggen van het zachtste, meest smaakvolle stokbrood ooit.* Het eindverdict:

CenterParcs: yes! Prijs-kwaliteit: nope! Het positieve gevoel dat ik aan deze vakantie overhoud heeft vooral te maken doordat we amper in onze cottage waren (wat natuurlijk de bedoeling is van zo'n vakantie). Mocht het hele dagen geregend hebben, had ik mijn partner verzocht om een dag eerder te vertrekken. Alles rond het park hebben we als positief ervaren doch enkel de enorm onverzorgde, bekrompen en verouderde cottage remde ons enthousiasme meer dan zou mogen.

Ik zal zeker terug komen naar CenterParcs, maar zal vanaf nu opteren voor een premium of VIP-cottage in de hoop dat er qua reinheid en ruimte toch wat deftige verbeteringen zijn.
2 opmerkingen:

  1. Hey, ik heb je genomineerd voor de Liebster Award. Op mijn blog (scribblingmonday.wordpress.com) vind je de vragen om te beantwoorden, veel plezier! Groetjes, Jitske

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met dank! Ik maak er binnenkort werk van. ;-)

      Verwijderen