zondag 20 september 2015

7 herfstige dingen - to do!Toen Andy Williams 'It's the most wonderful time of the year' zong, had hij toch wel beter gekozen om dit toe te schrijven aan het nakende herfstseizoen dan aan Kerstmis. Toegegeven: Kerstmis heeft absoluut zijn charmes maar de herfst biedt een heel seizoen lang gezelligheid. Toch veel beter, niet waar? Alhoewel we nog niet in het herfstseizoen zijn aanbeland (bijna!), heeft het er nu toch al een tijdje een pak van weg. Ik voel het in ieder geval al behoorlijk kriebelen. Ik maakte een persoonlijke top 7 van dingen die ik sowieso moet gedaan hebben dit seizoen, maar zeg nu zelf: 't zijn dingen die iedereen in de herfst wel een keer moet gedaan hebben.


∆ leren haken/breien 

Met stip. Omdat mijn gedachten verzetten nog steeds enorm veel energie vergt, hoop ik met een huiselijke hobby (die bovendien nog productief is) mijn hoofd te kunnen leegmaken. Tegen het einde van de herfst wil ik op zijn minst een schoon dekentje van de befaamde granny squares hebben. Zo eentje bijvoorbeeld.


∆ een appelgerecht bakken

Een lekker warm stukje appeltaart met een bolletje ijs of appelbollen in de oven. Yummers! Ik kijk er al zo naar uit!


∆ ga het bos in voor minstens een hele middag

Is er iets passiefs waarvan je een gezond gevoel krijgt? Stel het u voor: uw warmste kleren aan, kinderen en/of huisdieren in uw kielzog en een gigantische wandeling maken. In de auto laat je een picknickdeken liggen, een thermos met warme koffie, thee of chocolademelk om na afloop gezellig op te drinken en na te keuvelen. Oh. <3


∆ kindergriezelavond houden

Dit is een jaarlijkse traditie in ons gezin. De film die sowieso op het programma staat is Hocus Pocus. Ik schreef hier eerder een kort stukje over kindvriendelijke griezelfilms.


∆ herfstbarbecue

Bij ons werden de barbecue bij de minste zonnestraal aangestoken. Ook nu zou ik graag die traditie in ere houden. In plaats van slaatjes en koude gerechten kunnen de side dishes dan perfect warme gerechten zijn zoals bijv. pureepatatjes, gegrilde groentjes, ....


∆ mezelf nestelen voor een knetterend vuurtje

Of het nu een haardvuur is of een kampvuur; het maakt me geen barst uit. Het enige wat telt, is dat ik de hele tijd in de warmte kan zitten, boek in de hand, met het geluid van het knisperende vuur op de achtergrond.


∆ Rock that pumpkin! 

Gerechten met pompoen erin verwerkt, het uitsnijden of uithollen van een pompoen, sierstukjes maken met kleine pompoennetjes - ik wil iets doen met een pompoen. Pinterest, give me some inspiration, please!


'k Zie het al helemaal zitten. Ik stelde voor de gelegenheid zelfs al een herfstplaylist samen op Spotify.

▼▼▼ CHECK ▼▼▼


4 opmerkingen:

 1. Hier staat een soepje te pruttelen met jouw muzieklijstje op de achtergrond ...
  M'n breisel van vorige winter werd al bovengehaald - ik hoop die sjaal dit jaar af te krijgen. En ook ik kijk uit naar een knetterend (haard)vuur, herfsttinten in het bos en warme chocomelk ... jaja laat die herfst maar komen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, fantastisch dat anderen ook helemaal betoverd zijn door dit mooie seizoen. Genieten maar!

   Verwijderen
 2. Heel leuk! Dit herfstlijstje hou ik alvast bij! Vanaf welke leeftijd zou je de films aanraden? Mijn 6 - jarige heeft net harry potter gezien maar eigenlijk vond ik het nog te vroeg voor haar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gho, Harry Potter wordt naarmate de films vorderen steeds 'harder'. Mijn dochter (bijna 6) heeft tot hiertoe enkel de eerste twee films gezien. Ik denk dat het vanaf de derde nog iets te griezelig wordt voor haar. Paranorman & E.T. waren ook geen voltreffers. E.T. bleek ergens in de eerste 10 minuten al te spannend en Paranorman vond ze eveneens nog wat griezelig. Normaal gezien moet de rest wel te doen zijn. Het is voor iets kindergriezelavond. ;-)

   Verwijderen