dinsdag 29 september 2015

Appeltjes plukken
Oftewel: apple picking, zoals dat al jaren in Amerika bekend is. Daar is het al jarenlang een bekend fenomeen dat men rond deze periode zich even terugtrekt in een boomgaard en er appels plukt, geniet van live muziek en ritjes maakt met de hooikar. Er worden zelfs speciale apple picking festivals georganiseerd. ( Misschien een ideetje voor volgend jaar? ;-) )

In ieder geval, het idee van zelfoogstboerderijen of zelfplukboomgaarden, of hoe ge het ook wilt noemen, is iets wat bij ons nog niet helemaal ingeburgerd is. Toen ik het berichtje bij een moeder van één van Phéline's klasgenootjes op Facebook las, was ik enorm enthousiast. Gelukkig deelde de 13-jarige dochter van het lief eveneens die joligheid en niet veel later reden we met een zomers gevoel naar Sint-Gillis-Waas het groen tegemoet.
We streken neer in het fruitbedrijf van Tack-De Cauwer, waar zich ook de Zevenster bevindt, een gezellig zomerterras dat eveneens wordt uitgebaat door bovenstaande familie. Spijtig genoeg hadden we nu geen tijd meer om ons daar even neer te vlijen want we moesten een Chiro-kindje gaan ophalen (dat spijtig genoeg niet naar appeltjes rook maar naar spaghetti meets verf, bloem, gras en alle andere "doopproducten").
Fiore en de dochter van het lief proefde met veel smaak de appeltjes. Of eerder: appels. Het waren gigantisch grote stuks met een mooie rode kleur. Ze waren zacht van smaak, maar toch niet te flets. Het sap liep langs de kaakjes van Fiore zo naar beneden. 't Smaakte!We gingen, zoals ge hierboven kunt zien, met een 18-tal kilo appelen naar huis. Vanavond staat mij de heuse taak te wachten om minstens de helft hiervan om te zetten in appelmoes. Als dat niet iets is om naar uit te kijken ...

5 opmerkingen: