donderdag 24 september 2015

Bladerdieren.

Als ik zeg dat we de herfstkriebels te pakken hebben, dan meen ik het ook. In de nasleep van mijn zenuwinzinking heb ik geprobeerd me bewuster te worden van wat ik wil/voel. Ik had (en vooral ook: heb) een absolute nood aan ontspanning en rust in mijn hoofd. Er is voor mezelf geen betere manier om deze te vinden dan te wandelen in het bos. Een mooie wandelplek vlakbij mijn voordeur is Hof ter Saksen. De wandelpaden zijn er mooi onderhouden, het is er niet te druk en je kan verschillende routes nemen waardoor je niet gebonden bent aan een lange of korte tocht. Je maakt je wandeling nl. zo lang je wil.

Voorbije zaterdag maakte ik mijn kinderen warm voor een wandeltocht. We namen een katoenen zakje mee waar ze nootjes, bladeren en takjes in mochten verzamelen om nadien mee te knutselen.


Insectjes zoeken! 

Fiore wou perse haar muts opzetten omdat haar hoofdje het koud had. Ik vraag me af wat dat in de winter zal worden... :)

Eenmaal thuis werd er geplakt en gesneden, hier en daar een oogje of een mondje met alcoholstift toegevoegd. Wist ge trouwens dat de binnenkant van een bolster den teddybeer van de natuur is? (dixit Phéline)

En tadaaaa.... 

 Fiore maakte een olifant, met een beetje help van yours truly.
Phéline maakte dan weer helemaal alleen haar blije rendier. Het springt van geluk, dat ziet ge.

Inspiratie voor onze bladerdieren vonden we trouwens via hier.

1 opmerking: