dinsdag 6 september 2016

Kringloopgeluk
Het overslagjurkje van Petit Louie om te beginnen. Stiekem ook wel een beetje mijn lievelingsvondst van de voorbije keren. Maatje 8-10j, ideaal voor ons Phé. Dat hing ergens tussen de vesten in de damesafdeling. 't Zag er net zo'n half giletke uit (een cache coeur of hoe heet dat?) tussen al die lange vesten. Wie ons volgt op Instagram zag in de stories dat Phé vandaag met haar kleedje naar school ging. Ze wou er nog haar nieuwe botjes op aandoen maar 't is spijtig genoeg nog geen herfst. (u kijkt toch ook uit naar de koude? ;-)) - kostprijs: € 1,50

En dan onze tweede beste vondst: het vriendenboek van de Kapitein der kapiteinen. Volledig ongeschonden en nog helemaal niet ingevuld. Hoe zot is dat? Ik stel mij dan steeds de vraag hoe zo'n vriendenboekje hier terecht komt. Was het van een ondankbaar kind dat perse een vriendenboek wou maar niet dat van Winokio? Of hadden de ouders zoiets van "Vriendenboeken? Daar doen onze kinderen niet aan mee ze. Gelijk dat een hype is. Eens ge dat koopt, kunt ge dat alle jaren kopen.".
- kostprijs: € 1

Het boek van Miko en de Zeeprinses. Dat is een boek dat mij niet perse zou aanspreken, ware het niet dat Fiore dit uit het boekenrek haalde omdat tijdens het laatste voorleesuurtje dit boek de revue was gepasseerd. 't Is een boek dat niet geheel bij mijn favoriete tekenstijl aanleunt, maar het verhaal is wel heel mooi. In sneltempo voor de nieuwsgierigen: Miko, een visser, vangt op een dag een hele mooie vis, welke uiteindelijk een zeeprinses blijkt te zijn. Hij mag met haar trouwen, maar wil toch liever aan land gaan. Krijgt een wenskistje mee, dit gaat kapot en hij doet een wens diep uit zijn hart, dat hij opnieuw bij zijn geliefde zeeprinses mag zijn. En floep, ze zijn terug samen. Wie blaast het boekje uit?
- kostprijs: € 1

En als laatste, een beetje basic, zo'n hemdjurkje van de H&M, ook nog voor ons Phé. Nog helemaal in orde. 't Was zelfs schoner gestreken als dat het bij ons ooit zal zijn.
- kostprijs: € 1,5


Dat was weer een goed gespendeerde dag. Voor € 5 kunt ge toch niet sukkelen, ale.


1 opmerking: