Gewijzigd recept uit Het Grote Vegetarische Kookboek.
* Nodig:
- 125 gr boter
- 125 gr bruine suiker
- 2 geklopte eitjes
- 1 theelepeltje vanille-extract
- 1,25 dl melk (kan perfect sojamelk/rijstmelk zijn)
- 250 gr zelfrijzende bakmeel
- 4 bananen (ik neem altijd bananen die zeer rijp zijn. Die hebben meer smaak.)
Optioneel: kokosvlokjes
* How to:
Start maar met het voorverwarmen van uw oventje op 180°C.
1. Boter en suiker luchtig kloppen met de mixer.
2. Eieren stilletjes aan toevoegen & blijven kloppen.
3. Mix het extract, de bananen & de melk onder elkaar tot een pap. (ik gebruik de blender vermits de mixer al gebruikt wordt om op te kloppen)
4. Voeg de gemixte mengeling rustig onder het ei-boter-suiker-mengsel & klop opnieuw rustig op.
5. Spatel de bloem onder het mengsel.
6. In de taartvorm gieten (bakpapiertje in de taartvorm zorgt voor een snellere afwas later), oven in & ongeveer 1 uurtje in de oven laten bakken.
7. Zet u voor tv, voetjes op de salontafel (met een zacht kussentje
eronder, uiteraard!) & kijk maar naar één of andere chick flick die een uur duurt. Ge
verdient het!
8. Pas uit de cakevorm nemen wanneer hij afgekoeld is.
Ik sprenkel er meestal nog wat kokosvlokken overheen. Boterglazuur past hier ook perfect bij, maar ik ben niet zo'n glazuurfan.
Et voila: ideaal voor tijdens een rustige pauze tussen alle haasten door. Of gewoon voor op een doelloze zondagmiddag met een kindjes met een groot desserthongertje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten