zaterdag 4 april 2015

Koek&ei

Naar aanleiding van onze wekelijkse lunch op vrijdag, proberen we meestal iets nieuws. De enige vereiste is dat onze eetplek binnen ons dagelijks pendelgebied Beveren - Sint-Niklaas ligt. Op zich biedt dat zeer veel mogelijkheden. Het is dus elke keer wel spannend afwachten naar wat we gaan eten (en of we nadien niet met honger of een onaangenaam gevoel buiten gaan) aangezien we vele plaatsen voor de eerste keer bezoeken.


Via koek&ei


Gisteren was koek&ei aan de beurt, een adresje waar je op de juiste plaats bent voor een snelle lunch.

Koek&ei is gelegen op het Hendrik Heymanplein te Sint-Niklaas. De locals zullen eerder aan de vermelding van het oude gildenhuis iets hebben. Het is absoluut bewonderenswaardig hoe men van zo'n ongezellige plek als het gildenhuis iets warms heeft gemaakt. De muurbekleding is zeer geïnspireerd op het behang van Orla Kiely, wat extra pluspunten in mijn leefwereld verdient.

Er wordt gebruik gemaakt van gerecycleerde materialen. Zo hebben ze bijvoorbeeld vergieten gebruikt voor de verlichting of jute zakken als gordijnen. Ook alle materialen, zoals de tafels, stoelen, het servies, stralen een huiselijke en warme sfeer uit.

Wanneer we vrijdags lunchen, is dit vanzelfsprekend zonder kinderen. Meestal is dit maar goed want de meeste eetgelegenheden hebben geen faciliteiten voor kinderen, op een kleurplaat en wat kapotte kleurpotloden na. Hier troffen we echter een ruime speelhoek aan, waardoor ik denk dat we hier perfect hadden kunnen neerstrijken met de kroost. Ze hadden, naar mijn inschattingsvermogen, zich hier geen moment verveeld.Via koek&ei


Via koek&ei


Koek&ei werkt bijna uitsluitend met bio en seizoensgebonden producten. Je ziet op hun menukaart diverse verwijzingen staan naar bioproducten, welke ik enkel kan aanmoedigen. Dat de producten die ze gebruiken eerlijk zijn, proef je ook aan de gerechten. Ik koos bijvoorbeeld een vegetarische lasagne die zeer lekker smaakte, boordevol smaakvolle groentjes. De wederhelft koos voor een smos martino, waarover ik natuurlijk niet kan oordelen, doch het oogde in ieder geval zeer smakelijk. :-)
Pluspunt: mijn glas witte bio-wijn was tot de nok gevuld, waardoor ik echt wel waar voor mijn geld heb gekregen.Nog een enorm voordeel, naast het lekkere eten en de gezellige setting, was de prijs. Je kan er een menu eten (soep, hoofdgerecht en fruit) voor maar 14 EUR, iets waar de gemiddelde brasserie amper aan kan tippen. De wederhelft en ik hadden voor 20 EUR lekker geluncht. Wanneer we ergens anders gaan lunchen, zitten we op zijn minst 10 EUR boven deze prijs.

U ziet het: we hebben enorm genoten van onze vrijdaglunch bij koek&ei. Ik hoop dat je er ook ooit eens binnenspringt.  Ik onthoud in ieder geval dat deze locatie budgetvriendelijk, lekker en kindvriendelijk is. Ik zal deze plek zeker nog eens met kroost checken om te zien of mijn vermoeden van de speelhoek correct blijkt te zijn. ;-)

Voor meer informatie:
Koek&ei - Hendrik Heymanplein 5 te 9100 Sint-Niklaas. Check & like ook facebook!

2 opmerkingen:

  1. Ik ben zelf van SN, maar ben nog niet in het vernieuwde Gildenhuis-van-vroeger geweest, maar het lijkt me echt wel de moeite! ;)

    BeantwoordenVerwijderen