woensdag 21 oktober 2015

Kikker in de kou


Ongeveer om de twee weken mag Fiore een boekje uitkiezen in de schoolkist, welke van de bibliotheek komt, en krijgt ze dit boekje een heel weekend mee naar huis om er in te lezen. We leggen dan even alle onze eigen boekjes opzij om het hele weekend ons te verdiepen in het boek dat ze koos. Soms is dit een simpel prentenboek, waar niet echt veel interactie rond kan gebeuren, maar meestal kiest ze er een mooi voorleesboekje uit. Deze keer koos ze voor Kikker in de kou.

Auteur/illustrator: Max Velthuijs
Uitgever: Leopold
Kikker in de kou gaat over een kikker die op een ochtend wakker wordt en zich opeens in de winter bevindt. Hij vindt het helemaal niet leuk dat het mooie weer voorbij is. Kikker heeft dan ook gigantisch veel last van de koude. Gelukkig heeft hij nog een warme vriendenkring waarop hij kan terugvallen.

Dit is een goed boekje om voor te lezen voor het slapengaan. Het is een verhaaltje dat niet te kort is, maar ook geen dat ellenlang wordt gerekt zodat de essentie verloren gaat. Ik ben ook zo'n sucker voor de afbeeldingen in kinderboeken. 't Zijn in dit boekje geen bombastische tekeningen, maar mooie tekeningetjes van telkens een halve pagina, waar de tekeningen zelf zijn uitgewerkt met oog voor detail, maar niet in een te opvallende, storende manier.

Winter is het fijnste wat er is. Ah ♥


De mening van de meisjes:

Fiore vond het een leuk verhaal. Zonder meer. Ze vroeg zich wel steeds af wat die donkere lijntjes bovenop de heuvels waren. "Is dat touw?"
Fijnste personage: Varkentje, want die heeft een speklaag

Phéline vond het niet zo'n leuk verhaal omdat de vriendjes pas in actie treden nadat kikker bijna doodgevroren was. "Konden die dan niet eerder een trui ofzo gemaakt hebben?"
Fijnste personage: Kikker, want die is naakt. *gniffelgniffel* Naaaaakt. Hahahaha. NAAKT! (I quote)


Er zijn van de serie 'Kikker' van Max Velthuijs trouwens nog een heleboel andere boekjes. Dit was het eerste verhaal van Kikker dat we ooit in onze voorleesmomenten hebben betrokken. Ik vermoed zo dat Fiore de volgende keer wanneer we naar de bib gaan zelf wel eens met een Kikkerboek zou kunnen afkomen.

Het verhaal van Kikker in de kou bestaat ook als een interactief verhaal voor moest ge eens geen goesting hebben om voor te lezen. ;-)

1 opmerking:

  1. Toch grappig hoe kleine meisjes anders denken, het ziet er wel uit als touw en de opmerking van de trui ..
    Super!

    BeantwoordenVerwijderen