dinsdag 18 oktober 2016

Penne met broccolipesto


De voorbije maand verkocht de ouderraad van onze school groentepakketten. 't Is altijd wel een beetje spannend naar wat ze in die pakketten gaan stoppen. Dit jaar vonden we courgettes, wortelen, rode kool, venkel, champignons, rode puntpaprika, witloof, pastinaak en broccoli in onze pakketjes. De pastinaak aten Fiore en ik rauw op als tussendoortje. De champignons en puntpaprika verwerkte ik eerder in spaghettisaus. De venkel gaf ik weg. Niemand in huis lust graag venkel en het is beter om er iemand anders een plezier mee te doen dan het te laten verpieteren in de koelkast om nadien op de composthoop te gooien. Gisteren aan tafel koos Fiore de broccoli uit om vandaag op te eten. Yummie!
Penne met broccolipesto

1 broccoli
een zakje penne (500 gr)
olijfolie + boter
een ajuintje
wat teentjes look (naar gelang uw eigen smaak)
zout + peper (ook wat je zelf graag eet)
1 dl slagroom
een kommetje parmezaanse kaas


Snijd de broccoli in middelgrote roosjes. Schil de stam + snijdt hem in kleine stukjes.

Vul een pot met water om er de pasta in te koken, zet deze op het vuur, zet hierboven een stoommandje (of een ijzeren vergiet), plaats hierop het deksel en laat het water koken. Laat de broccoli op die manier stomen tot hij gaar is.

Kook je pasta in het water dat je hebt gebruikt om de broccoli te stomen, doe de brocolli in een apart kommetje en zet je vergiet/stoommandje klaar om de penne in af te gieten ( minder afwas ;-) ) Vang je kookvocht wel op wanneer je de penne afgiet.

Maak de pot proper waarin je de penne hebt gekookt en fruit hierin de ajuin + look. Gooi hierbij de broccoli en de slagroom. Laat de slagroom een half minuutje doorkoken maar zorg dat de rest niet gaat aanbranden.

Alles uit de pot mag in de blender, my favourite part. Mix tot je een mooie massa hebt, voeg af & toe kookvocht toe om er een homogene saus van te maken. Meng de penne nadien in de pot (die je zowat voor alles hebt gebruikt) met de broccolipesto en snuif die geur eens op. Kruidt naar smaak en laat alles nog even opwarmen.

Neem uw schoonste kommetje, schep er het penne pesto-mengsel in uit, giet er flink wat parmezaanse kaas op en geniet. (als je liever wat vlees hebt, raad ik je aan even een kijkje te nemen bij het originele recept)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten