Vandaag poetste ik
Witloofquiche met feta & zalm
(naar dit orginele recept)
1 zakje kruimeldeeg
200 g fetakaas (zo niet de blokjes in olijfolie maar de kaas uit één stuk, 't lekkerst van bij uw lokale Turkse supermarkt/marktkramer
4 stronken witloof
200 gr plakjes zalm
3 eitjes
25 cl room (ik gebruik altijd die van Alpro)
een beetje peper van uw kruidenschap
Snijd elk stronkje in 2 en verdeel deze 2 lengtes dan nog eens in 2, haal het bittere gedeelte eruit (als je daar niet zot van bent, tenminste). Gooi een klontje boter in de pan en bak de witloofpartjes. Doet er daarna een kletske water bij, het deksel erop en dat laten braisseren. Goddelijk. Eens dit klaar is, laat het witloof dan uitlekken.
Verwarm de oven ondertussen voor op 200°C. Beboter de bakvorm en leg het kruimeldeeg erin.
Klop de eieren los onder de room en kruid voldoende bij met peper. Zout is niet echt nodig want de vis & feta smaken op zich al zout genoeg. Verklonter de fetakaas in dit mengsel.
Bekleed de bakvorm met het deeg met de plakjes zalm. Hierboven komen de witloofpartjes. Wanneer alle witloof in de bakvorm ligt, begiet dan met het mengsel van de eieren en room (en feta).
30 - 40 minuutjes bakken en 't is gereed.
Ik eet quiche, het hoogtepunt van comfort food, het liefste warm, maar als ge getroost zijt met koud eten dan moogt ge dat van mij ook doen. ;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten